Energieoefeningen

Energieoefeningen

Als men ziek is, heeft men uiteraard last van lichamelijke of / en emotionele klachten, maar meer nog heeft men problemen met de energetische balans. Op het moment dat u dit realiseert kan u uzelf ook al een aardig stuk op weg helpen. Daarom geef ik de meeste van mijn cliënten energieoefeningen mee om thuis te doen. Uiteraard is men er vrij in om hier iets mee te doen! Ikzelf merk het verschil in ieder geval wel, want over het algemeen hebben deze mensen een veel kortere behandeltijd nodig en zie ik ze daarna ook zelden terug voor dezelfde klacht.

Vaak is het bewust worden van je eigen energie heel verhelderend bij problematische relaties, echtscheidingen en rouwprocessen. Doel is om weer overzicht te krijgen over de situatie en te leren hoe je anders met dezelfde situatie kan omgaan.

Soms kan het bewust worden van je energieveld ook leiden tot een andere benadering van een bepaald probleem. Denk bv. aan een (nog niet onderkende) paranormale gevoeligheid die ervoor zorgt dat je niet lekker in je vel zit, lichamelijke klachten zoals vermoeidheid of stemmen waar je bang voor bent. Vaak kan wat uitleg al een hele opluchting zijn en dan is het zaak om zelf weer het heft in eigen hand te leren nemen.

Vermoed je bij jezelf deze oorzaak van je problemen, dan kan ik je in ieder geval het boek van Marleen Van Pelt aanraden, Onze Natuurkracht. Zij schrijft in heldere, nuchtere bewoordingen hoe energie werkt!( ISBN 9060107578) Helaas kan je het tegenwoordig niet meer nieuw kopen. Bij de meeste bibliotheken is haar boek nog wel aan te vragen.

Bewust leren werken met energie geeft u ook de mogelijkheid om gebeurtenissen in een ander daglicht te zien. Waarom bent u steeds weer slachtoffer? Waarom hebt u steeds weer te maken met dezelfde soort situaties (teleurstelling, verdriet, woede…)? Hoe kunt u leren om dit patroon te doorbreken en weer meer vat te krijgen op uw eigen leven?

Door middel van eenvoudige visualisatieoefeningen leert u tijdens de behandelingen gaandeweg hoe u kunt omgaan met een bepaalde klacht of situatie.