Indicaties metamorfosemassage of prenataaltherapie

Wanneer kun je metamorfosemassage of prenataaltherapie toepassen?

Ik heb hieronder de meest uitgesproken klachten genoemd maar zelf neem ik vooral als maatstaf dat het een zeer chronisch probleem betreft, dat ondanks reguliere en / of alternatieve behandelingen onvoldoende verbetering geeft. Het lijkt wel of de oorzaak ongrijpbaar is of veel te diep zit.

• Bij een lichamelijk sterke persoon zullen de problemen het meest in zijn of haar emotionele kant tot uiting komen bv. bij chronische angsten of depressies, autisme, slachtofferrol, leerproblemen ….

• Bij een emotioneel sterke persoon zullen de klachten zich meer op lichamelijk vlak manifesteren bv. lichamelijke klachten met een chronisch karakter (denk aan chronische rugklachten!), lichamelijke handicap.

• Bij een individu dat zowel op lichamelijk als op emotioneel vlak sterk is zullen de problemen zich meer uiten in het gedrag bv. bij hechtingsproblemen, ADHD….

• Overigens is deze therapie niet alleen voor kinderen bedoeld maar ook voor volwassenen die vermoeden dat er iets in hun prenatale periode heeft geleid tot een bepaald probleem.

• Bij kinderen die behandeld worden combineer ik nagenoeg altijd de voetreflextherapie met de metamorfosemassage. Nagenoeg elk kind gaat in die periode met sprongen vooruit in zijn/ haar “zwakke” plek. Bv. lezen, rekenen of taal, sociale vaardigheden of motoriek. Ze lijken ineens door te hebben hoe het werkt….

Wilt u terug naar de homepagina of verder naar metamorfosemassage, de geschiedenis ervan, mogelijke oorzaken of wat nog meer belangrijk is?