Nieuws

Coronanieuws

Mijn praktijk is terug opgestart, hetzij met enkele voorzorgsmaatregelen.

 • Heeft u Covid-achtige klachten zoals hoesten, keelpijn, diarree, verhoging of koorts, verkoudheid en benauwdheid? Dan vraag ik u om de afspraak nog even uit te stellen. Mocht u tussen het maken van de afspraak en de afspraak zelf verschijnselen krijgen dan mag u deze ten alle tijde kosteloos annuleren.
 • Mocht ikzelf ten tijde van de afspraak klachten hebben, dan zal ik u ook bellen om de afspraak te annuleren.
 • U bent welkom, maar we schudden geen handen.
 • Er is mogelijkheid om handen te wassen en desinfecterende gel aanwezig.
 • Het linnen op de behandeltafel wordt verschoond na elke cliënt en op hoge temperatuur gewassen.
 • Er wordt extra schoongemaakt.
 • De behandelruimte is zo ingericht dat tijdens de intake en evaluaties 1,5 m afstand gewaarborgd is.
 • Tijdens de behandeling raak ik uw voeten aan. Ik heb een scherm dat ik tussen ons zet, zodat we toch veilig kunnen communiceren.
 • Ik heb handschoenen in huis, maar heb gemerkt dat dit voor mij zeer moeilijk te behandelen is. Mocht u dit toch willen, dan verzoek ik u om nog even te wachten met de afspraak. Uiteraard was ik mijn handen wel met desinfecterende zeep voor en na elke behandeling.
 • Er zijn mondkapjes aanwezig in de praktijk. Op verzoek zal ik deze dragen.
 • De behandelruimte wordt extra gelucht voor en na elke behandeling.

Samen doen we er alles aan om zo gezond mogelijk te blijven. Daarbij ben ik nog voorzichtig, maar met wat gezond verstand moet het lukken! Zorg goed voor jezelf en tot binnenkort?

Vergoedingen 2020

Op de site van de beroepsvereniging staat de bijgewerkte informatie i.v.m de Vergoedingen zorgeverzekeraars . Het is altijd uw persoonlijke afweging of de kosten van een aanvullende verzekering opwegen tegen de kosten van een aantal behandelingen

Privacy en AVG

Ook ik streef er naar om uw privacy te waarborgen. Wilt u weten hoe? En hoe uw gegevens verwerkt worden? Volg dan deze link!

Wat kost een behandeling?

Een behandeling kost €60 en duurt ongeveer 2 uur. Gemiddeld heeft men 3 á 4 behandelingen nodig. Ik geef niet alleen een voetreflexbehandeling maar probeer u ook te leren wat u zelf kunt doen om de klachten te veranderen / verbeteren of zelfs te laten verdwijnen.

Vergoedingen 2018

Zorgverzekeraars 2018

De volgende (Nederlandse) zorgverzekeraars hebben hebben de voetreflex behandelingen van de Bond van Europese Reflexologen (BER) in 2018 opgenomen in het overzicht van alternatieve en complementaire geneeswijzen:

Aevitae (ASR)
Aevitae (Avéro)
Aevitae (Cares)
Amersfoortse, de
ASR
Avéro Achmea
Bovemij (BOVAG) Zorgverzekering (Zilveren Kruis)
De Gezond Leven verzekering
Ditzo
FBTO
Gemeenten Optimaal (collectieve zorgverzekering via de gemeente)
IAK / Achmea
OZF
ZieZo
Zilveren Kruis

Let op! De vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat de cliënt als verzekerde heeft afgesloten bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij.

Disclaimer: Deze gegevens zijn verstrekt door de beroepsvereniging. Kijk altijd uw eigen polis na!

Verzekeraars vergoeden niet een bepaalde therapie bv. voetreflex, maar erkennen een aantal beroepsverenigingen. Als de therapeut bij de “goede” vereniging is aangesloten, komt men in aanmerking voor vergoeding. Dus zoek in de polis naar erkende beroepsverenigingen! Ikzelf merk dat vooral mensen die verwachten zorg nodig te hebben, zich aanvullend verzekeren. Hierdoor worden de kosten steeds duurder voor steeds minder vergoedingen. Ook fysiotherapie en bv. brillen worden immers steeds minder vergoed. Het kan zinvol zijn om voor uzelf eens een rekensom te maken wat het beste voor u is: maandelijks de aanvullende verzekering betalen of zelf de eventuele kosten dragen? Belgische klanten hebben hierin spijtig genoeg geen keuze. Maar misschien is het nog belangrijker om bewust te kiezen voor iets wat goed is voor jezelf, je gezondheid en je welzijn.

Vergoedingen 2017

Het heeft wat voeten in aarde gehad maar de vergoedingen vanuit de zorgverzekeringen zijn intussen ook bekend. Op de site van de BER kunt u de verzekeraars vinden die mogelijk geheel of gedeeltelijk mijn behandelingen vergoeden (afhankelijk van uw aanvullend pakket). Verzekeraars vergoeden niet een bepaalde therapie bv. voetreflex, maar erkennen een aantal beroepsverenigingen. Als de therapeut bij de “goede” vereniging is aangesloten, komt men in aanmerking voor vergoeding. Dus zoek in de polis naar erkende beroepsverenigingen! Ikzelf merk dat steeds minder mensen aanvullend verzekerd zijn en de kosten zelf voor lief nemen.

Facebookactie

Eind mei is deze nieuwe website in gebruik genomen. De facebookactie naar aanleiding van de “feestelijke opening” is gewonnen door Irmien Poppelaars. De afspraak voor de gratis behandeling is intussen gemaakt…

Presentatie school

Op dinsdag 17 mei heb ik voor de vierde keer een gastles verzorgd in de Linde in Achterbroek aan de 6de jaars leerlingen over natuurgeneeswijzen en voetreflextherapie. Ze hebben zelf in actie moeten komen en hebben geleerd welke reflexpunten ze bij een verkoudheid zelf kunnen behandelen.

Presentatie AVA Achtmaal

Al wel wat langer geleden (in okt 2013) heb ik bij AVA in Achtmaal een presentatie gegeven over voetreflextherapie en natuurgeneeswijzen. Ongeveer 33 mensen hebben deze bijgewoond. Foto’s zijn nog steeds te vinden op hun site.