Privacybeleid

Privacy verklaring praktijk Marleen van Aert-Francken

Bewust informeren en beveiligen

Als onderneming ben ik verplicht u te informeren over de omgang met uw persoonsgegevens. Wat ermee gebeurt, met welk doel, en hoe ze worden bewaard en beveiligd. Dat staat verwoord in deze Privacyverklaring. Deze dient beknopt, transparant, begrijpelijk en gemakkelijk toegankelijk te zijn.

Bezoek website en de gegevens die dan zichtbaar zijn.

U bezoekt mijn website voor informatie. U kan een contactformulier invullen. Daarbij laat u persoonlijke gegevens achter.

Ook het reactieformulier kunt u invullen. U hoeft niet uw volledige naam op te geven en het email adres komt niet zichtbaar in beeld.

Mocht u eerder een reactie geplaatst hebben, dan kan deze op verzoek verwijderd worden.

Uw gegevens worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld

Als u een kennismakingsgesprek aanvraagt via het contactformulier, gebruik ik uw e-mailadres of telefoonnummer om contact met u op te nemen. Over datgene wat u in de persoonlijke toelichting vermeld of vraagt, wordt enkel met u gecommuniceerd via het kanaal van uw voorkeur (Telefoon, e-mail).

Mijn computer, telefoon en tablet zijn beveiligd met wachtwoorden en codes die alleen bij mijzelf bekend zijn.

Regelmatig benaderen klanten mij via Watts App of Messenger. Ik zal zelf nooit gegevens doorgeven aan derden. Maar wees u bewust van het meekijken bij de communicatie via facebook en watts app, ook al gaat dit om een aparte verbinding. Ik zal zelf nooit persoonlijk contact opnemen met u via deze kanalen zonder uw uitdrukkelijke toestemming!

Over welke persoonsgegevens gaat het precies?

Doordat u de website bezoekt, een contactformulier invult, en/of gebruik maakt van de diensten van Marleen van Aert-Francken , worden uw persoonsgegevens verwerkt: voor- en achternaam, e-mailadres, IP-adres (het adres vanaf waar de website is bezocht, oftewel de gebruikte internetverbinding) en gegevens over uw activiteiten op de website.

Ikzelf gebruik enkel uw naam en email adres om terug te reageren. De informatie van uw IP adres en surfgedrag wordt door de zoekmachines verzameld (bv Google). Door de cookies te blokkeren kunt u zelf uw gegevens afschermen voor derden.

Waarom?

Om contact met u op te nemen en om de dienstverlening te kunnen uitvoeren. Ik gebruik uw naam en contactgegevens logischerwijs om contact te onderhouden en u te informeren over relevante, aan de behandeling gerelateerde zaken. Alle informatie die u per mail deelt, sla ik zorgvuldig op.

Uw naam en adresgegevens worden tevens verwerkt om relevante informatie te versturen (bv wijzigingen in de aanvullende verzekeringen) en om bezoekersgedrag te analyseren ter  verbetering van de website (Dit is voor mij anonieme informatie).

Wat gebeurt er niet met uw gegevens?

Uw gegevens worden niet verkocht  aan anderen.

Worden gegevens met derden gedeeld?

Ja, uitsluitend als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang zoals redelijke bedrijfsuitoefening bv:

  • Belastingdienst, Bij controle zouden zij de facturen op kunnen vragen en willen inzien. Mocht dit gevraagd worden, dan zal er overeenkomst getekend moeten worden dat deze gegevens alleen ingezien mogen worden en op geen enkele manier gedeeld.
  • Soms bellen verzekeraars i.v.m. declaraties. Er zal nooit informatie gegeven worden over de aard of inhoud van de behandelingen. Mocht er onduidelijkheid zijn over de datum of terechtheid van de declaraties, dan zal ik eerst uw toestemming vragen of ik hierop mag antwoorden.
  • Alleen op uw uitdrukkelijke vraag worden gegevens gedeeld met de huisarts, specialist of andere behandelaar.
  • Website hoster, voor het verwerken en de opslag van gegevens uit contactformulieren

 

Wat gebeurt er terwijl u surft?

Technische en functionele cookies worden gebruikt om mijn website naar behoren te laten werken en het gebruiksgemak te garanderen. Daarnaast worden via Google Analytics algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van je computer.

Cookies

Een cookie is een klein en eenvoudig tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer of mobiele apparaat. Via de instellingen van je internetbrowser kun je je afmelden voor cookies (niet meer opslaan), alle eerder opgeslagen informatie verwijderen, en een melding laten geven bij verzending van een cookie. Let er wel even op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt.

Google Analytics – op privacy-vriendelijke wijze

Daarmee wordt bezoek- en klikgedrag op de website geanalyseerd. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Op de websites van Google en Google Analytics vind u hun privacy beleid met meer informatie.

Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; de laatste 3 cijfers van het IP-adres heb ik geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet, en er wordt geen gebruik gemaakt van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik geen invloed op.

Uw gegevens zijn goed beveiligd

Ik neem de bescherming van uw gegevens serieus. Uw gegevens worden niet online opgeslagen (‘in the cloud’), mijn computer is met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd. Patientendossiers zijn niet gedigitaliseerd en zitten achter slot en grendel.

Deze bevatten adresgegevens, BSN nummer, naam en geboortedatum. Dit zijn gegevens die ook op de rekening noodzakelijk zijn. Zorgverzekeraars hebben deze nodig om de declaraties te voldoen. De rekening krijgt u van mij na de behandeling. U draagt zelf zorg voor het aanleveren van de declaratie aan de zorgverzekeraar en de manier waarop dit gebeurt.

In het dossier staat ook de medische en andere relevante informatie die u zelf aanlevert (denk aan medicijngebruik, anamnese, klachten, achtergrondinformatie). Deze informatie wordt met niemand gedeeld, tenzij u daar zelf uitdrukkelijk om vraagt. Bv naar een huisarts, specialist of behandelaar toe.

Bij kinderen tot 18 jaar zijn de ouders of voogd diegenen die verantwoordelijk zijn voor het kind. Minimaal een ouder of verzorger moet dan ook toestemming geven.

Hoe lang blijven uw gegevens bewaard?

Niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor de gegevens  worden verzameld. Toch zijn er wettelijke verplichtingen. Patiëntendossiers moeten bv tot 15 jaar na de laatste behandeling bewaard blijven. De financiële administratie met facturen en adresgegevens moet 7 jaar bewaard blijven. Nadien wordt deze op een gepaste wijze vernietigd.

Inzage in dossiers en wijzigingen

U heeft altijd het recht om uw dossier in te kijken en eventueel wijzigingen aan te brengen. U mag mij mailen of bellen en ik zal binnen 2 werkdagen reageren om een afspraak te maken waarbij dit mogelijk is.

Klopt er iets niet, wilt u uw gegevens inkijken of laten verwijderen?

Neem contact op en ik maak het voor u in orde, uiterlijk binnen twee werkdagen. Mocht u er aanleiding toe zien, dan kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Heeft u tips, vragen of andere feedback?

Ik sta u graag te woord:

Marleen van Aert-Francken
Mereltjesstraat 13
4884 MK Wernhout
00 31 (0)76-5973378