Quantum touch – Schüsslerzouten – Quatum allergie

Quantum touch

Quantum Touch is het doorgeven van universele energie aan de cliënt door middel van aanraking (boven de kleding) en het bewust sturen van de ademhaling.

Meestal gaat de cliënt een beetje wiebelen. Hierdoor gaat men zijn eigen houding als het ware corrigeren.

Werveltjes kunnen zich terug op hun plek schuiven, en er treden soms correcties op bij aandoeningen die al jaren als “normaal” werden beschouwd. Vooral bij aandoeningen t.h.v. de wervelkolom (zoals een scoliose) en het bekken (scheefstand) zijn de resultaten vaak direct zichtbaar en meetbaar!

Al bij al een zeer bijzondere methode!

Schüsslerzouten

Wat zijn de anorganische celzouten van Dr. Schüssler?

Het lichaam is opgebouwd uit een combinatie van 12 verschillende mineralen. In een gezond lichaam zijn deze zouten in goede verhoudingen aanwezig.

Door ziekte, stress of aanleg kan het echter voorkomen dat je een tekort krijgt van een bepaald mineraal ( je bent te snel door je voorraad heen gegaan). Elk mineraal zorgt voor de optimale werking van een bepaald systeem bv. de zenuwbanen, bloedvaten, botten en gewrichten, slijmvliezen… Een tekort kan dan ook leiden tot klachten in dat systeem (bv. botontkalking, reuma, MS, allergieën…)

Door het mineraaltekort aan te vullen zorg je ervoor dat het systeem zich kan zuiveren en herstellen.

Soms kan het nodig zijn om verschillende zouten tegelijkertijd te gebruiken. Ze hebben elkaar nodig om goed op genomen te worden en te kunnen functioneren.

Hoe weet je welk zout iemand nodig heeft?

Aan de hand van:

  • Het ziektebeeld en klachten. Komt er een bepaald patroon in voor? Lijkt een bepaald systeem “overbelast”?
  • Gezichtskenmerken: sommige tekorten geven typische kenmerken in het gezicht.
  • Het mensbeeld: hoe zit iemand in elkaar? Typische karaktertrekken of onzekerheden op bepaald vlak
  • Astrologisch: bepaalde sterrenbeelden hebben gemakkelijker aanleg voor een tekort van een bepaald middel.

        De dosering en duur van inname is afhankelijk van de klachten. Het is meestal niet nodig om hele lange tijd deze voedingssupplementen te gebruiken. Wanneer de tekorten aangevuld zijn en de bijhorende klachten afnemen / verdwijnen kan men de dosering verminderen of zelfs stopzetten ngl. uw gevoel.

Schüsslerzouten worden ook anorganische celzouten van Dr. Schüssler, mineraaltherapie of biochemische zouten genoemd.

Quantum Allergie

Quantum allergie is een combinatie van verschillende technieken o.a. Quantum Touch, kinesiologie en drukpuntmassage. Hierdoor kan men uittesten waar men gevoelig of allergisch voor is. Daarnaast kan getracht worden om deze gevoeligheid of allergische reactie te laten verminderen door als het ware het lichaam te resetten. Eigenlijk gaat het zelfs verder dan dat: het kan gebruikt worden voor alles wat u energie kost, waar u moeite mee hebt… Denk ook aan bepaalde mensen of situaties. Het probleem zal misschien hetzelfde blijven maar uw houding t.o.v. het probleem zal merkbaar veranderen en het zal u minder energie kosten. Het is een zeer eenvoudige en simpele techniek die echter zeer effectief is.