Indicaties reflexologie

Voor wie is voetreflextherapie geschikt?

In principe voor iedereen mits goed toegepast. Er zijn geen contra – indicaties of leeftijdsgrenzen. Het jongste kindje dat ik ooit heb behandeld was 2 dagen oud, de oudste persoon is op dit moment 93 jaar. Maar ook dat is geen grens….

Heel vaak denkt men dat men er in moet “geloven”. Als dat zo was, had het destijds bij mij zeker niet geholpen! Ik geloofde zelf absoluut niet in “alternatieve” geneeswijzen en was zelf regulier opgeleid als verpleegkundige. Toch heeft het zelfs mij van mijn whiplashklachten af geholpen en mijn jarenlange constante hoofdpijn. Het is gezond om pas gaan te geloven als je resultaat hebt. Daar heb ik geen moeite mee.

Bij welke klachten men het kan toepassen? Eigenlijk bij alles. Het brengt iemand in balans, welke klacht hij/zij ook heeft op emotioneel, lichamelijk of psychisch vlak.

Hoewel er vaak hele bijzondere dingen gebeuren spreekt het voor zich dat niet iedereen volledige genezing zal kunnen bekomen. Maar ook dan kan het helpen als ondersteuning van de reguliere therapie, als pijnbestrijding of zelfs in de stervensfase. Soms zorgt het er voor dat men beter leert omgaan met zijn ziekte waardoor er veel meer rust of aanvaarding komt en men terug meer van het leven kan genieten of van de dingen die nog wel mogelijk zijn.

Wilt u terugkeren naar de homepagina, of meer weten over voetreflextherapie, de geschiedenis, mogelijke reacties en onderzoek?