Metamorfosemassage

Wat is metamorfosemassage of prenataaltherapie?

Robert St. John ontdekte de reflexpunten die corresponderen met de zwangerschap en pre – conceptie periode.

Men gaat hierbij uit van de veronderstelling dat de baby tijdens de zwangerschap bepaalde indrukken kan opdoen die invloed hebben op hem/haar. Dit kan natuurlijk zowel in positieve als in negatieve zin zijn. Deze kunnen zijn of haar overtuiging of denkwijze t.a.v. de wereld en zichzelf flink beïnvloeden. Het ongeboren kind ervaart en beleeft vooral de emoties van de moeder mee, maar kan vaak niet begrijpen dat deze niet altijd met hem zelf te maken hebben. Het kan nog niet relativeren. Wij weten misschien dat mama verdrietig is omdat er iemand uit haar omgeving plots is overleden, maar de baby voelt alleen het verdriet, de onmacht en alle emoties die er bij komen kijken. Daardoor gebeurt het nogal eens dat de baby de gebeurtenis niet goed kan verwerken en zijn levensenergie stagneert. Dit kan ook in zijn / haar latere leven invloed hebben op zijn / haar gedrag, denkwijze en lichamelijke constitutie.

Ook kan het kind al voor de conceptie een belasting bij zich hebben bv. door vorige levens of erfelijkheid.

Bij prenataaltherapie of metamorfosemassage tracht men om d.m.v. zachte massage van een bepaalde lijn op de voeten, handen en het hoofd de levensenergie weer te laten stromen. Op die manier kan men blokkades achter zich te laten en een nieuwe start kan maken.

Wilt u terug naar de homepagina gaan of meer weten over de geschiedenis of indicaties omtrent metamorfosemassage, of wilt u meer weten over mogelijke oorzaken of wat nog meer belangrijk is?